Dakpannen laten vervangen geeft een geheel nieuwe uitstraling  

Een pannendak is een Nederland heel populair, de meeste huizen hebben dakpannen. En dat is ook best logisch, want deze dakbedekking gaat lang mee en is niet duur. Ook bij eventuele schade is dit makkelijk te verhelpen. Maar wanneer je toch toe bent aan een ander dak, dan geeft het vervangen van je dakpannen een nieuwe uitstraling aan je huis. 

Wat past bij jouw woning? 

Want misschien heb je nu standaard rode of zwarte dakpannen, tegenwoordig zijn ze in veel verschillende nuances te krijgen. Het loont dus zeker de moeite om op onderzoek uit te gaan en te kijken wat het beste bij jouw woning past. Ga je voor een hoog contract door bij een woning met een witte steen voor zwarte pannen te kiezen? Of is ton-sur-ton meer jouw stijl en kies je bij je rode stenen woning ook voor donkerrode dakpannen? Wat je ook kiest als je je dakpannen vernieuwt, je woning ziet er gelijk anders uit dan voorheen. 

Kleur keuze 

 Een dakdekker kan je goed adviseren in de kleurkeuze, maar ook in de materiaalkeuze. Er zijn 2 meest gekozen soorten dakpannen: beton en keramisch. Betonnen dakpannen gaan zeker 30 jaar mee en keramische dakpannen minimaal 50 jaar. In veel gevallen is de levensduur van beide soorten veel langer, soms tot wel 100 jaar. Het is alleen wel goed om na de genoemde termijn je dak in de gaten te houden, zodat je tijdens de eerstvolgende storm niet voor verrassingen komt te staan!  

Moeten je dakpannen dus vervangen worden, overweeg dan een andere kleur te kiezen dan de pannen die nu op je huis liggen. Dit geeft je woning een nieuwe, frisse uitstraling en zorgt voor een ware mak-over!