Thom Hoffman voice-over van de film Earth

mooie voice overEchte filmliefhebbers hebben al tijden uitgekeken naar de première van de film Earth (Een Onvergetelijke Dag). Het is de opvolging van de n BBC documentaire uit 2007, alweer bijna13 jaar geleden dus. De filmmakers van de film nemen je mee op een reis over onze planeet Moeder Aarde en brengt niet-alledaagse dieren op een indrukwekkende wijze in beeld, ondersteunt met misschien wel de mooiste voice-over stem van Nederland, voice over Thom Hoffman.

Maar, horen we je hardop denken, wat maakt de natuurfilm anders maakt dan alle andere documentaires is dat men gebruik heeft gemaakt van de nieuwste filmtechnieken waardoor een nieuwe filmbeleving ontstaat. Een mini panda heb je misschien al wel eens gezien, maar een baby panda in z’n eentje in de natuur op zoek naar eten? Of een mooie luiaard die een romance zoekt? Indrukwekkende filmbeelden die worden voorzien met de voice-over stem van niemand minder dan Thom Hoffman.

Thom Hoffman voice over

Zeker bij het inspreken van natuurfilms komen wat filmcriteria kijken. Je wilt een persoonlijke voice-over stem, zodat het gevoel ontstaat dat alleen tegen jou wordt gesproken en dat er iets belangrijks wordt gezegd. Daarnaast is de marketing niet geheel onbelangrijk zeg maar. Een bekende verteller kan dan wel echt extra mensen trekken. Thom Hoffman blijkt als Nederlandse stem van beide markten thuis te zijn.

Echte voice-overs in films

Het maken van een natuurfilm is een filmkunst, het schrijven van een goede Nederlandse tekst is ook zeker geen sinecure. Vaak wordt de voice-over bij het schrijfwerk betrokken, om het script zo ‘echt’ mogelijk te laten klinken. Van de beroemde BBC voice-over Sir David Attenborough is is dat ook bekend. Zo is de voice-over meer een geheel met de film, en dat is natuurlijk erg belangrijk bij zulke voice-over producties. Gelukkig mag het eindresultaat er zijn, waardoor mensen zich zeker zullen vermaken met deze film.

Tagged with: